Tavelvägg

Jag har hyfsat nyligen flyttat in i en lägenhet, och även om all renovering utfördes direkt, så kvarstår nu att få upp tavlor på väggarna. Det är som vi alla vet lättare sagt än gjort. Husligheter har nyligen skrivit om svårigheterna kring att få till en snygg tavelvägg här.

För mig känns det självklart att välja motiv som du gillar först och utgå från det. Därefter ska en lämplig ram hittas, och slutligen ska det väljas vilka tavlor som ska sitta ihop med vilka (och ev. skapa en tavelvägg tillsammans) och var. I helgen frågade en kompis på besök var jag hittar bilder/konst att sätta upp. Sanningen är att det går att hitta överallt! Självklart kan du köpa ”riktig” konst halvdyrt eller heldyrt. Men! Så behöver det inte vara. Många av mina tavlor har genom åren varit vykort som jag köpt och därefter ramat in. Det kan vara vykort som finns som ”riktiga” tavlor men som även finns upptryckta på vykort. Ärligt talat så gillar jag ofta vykorts-formatet mer än en stor tavla i A3- eller A4-format (eller liknande). Var hittar man snygga vykort, värda att ramas in då? Svaret är: överallt, men särskilt lyckosamt är det att hålla utkik på museum-shoppar och liknande, både i Sverige och utomlands.

I höstas upptäckte jag denna sida, som har jättemycket vackert. Bland annat så har jag klickat hem vykort av ugglor av denna konstnär. De är slut nu ser jag, men i större format finns några ugglor kvar.

Annars kan jag tipsa om denna bok som jag fyndade på bokrean på Akademibokhandeln:

Bilder från tidningen Life samlade i en bok

Den kostade 129 kr och innehåller väldigt snygga bilder som genom året fotograferats av Life magazines duktiga fotografer. Boken har posters som man direkt kan plocka ur boken och rama in, men man kan även skära ut vilken bild som helst för inramning. Boken innehåller riktigt högklassiga bilder!

Bilder från Life

_HR_0370

_HR_0369Dagens tips till billig, men högklassig, konst att ha på väggarna!

 

4 Comments

 1. Historien om en tavla….

  För länge sedan hade jag en almanacka med konst av Philip von Schantz. Det var målningar av blåbär i ett emaljfat, äpplen i en hink och ett litermått fyllt med lingon (som jag faktiskt sett ”live”, den hänger på museet i Gävle). Tyvärr försvann almanackan när året var slut. Men jag gillade verkligen målningarna och började fundera om det inte borde gå att hitta något konsttryck med hans tavlor. Men nej. En orginallitografi på Bukowskis för 8000 spänn, men SÅ viktigt var det inte. Men äppelhinken fanns på nätet i ganska hög upplösning. Jag gjorde mitt eget konsttryck i A4-format och med en 50-kronorsram så fick jag mitt von Schantz-konstverk till slut.

 2. Vad kul att du fick din tavla tillslut Anders! Det är ett bra tips annars – att rama in bilder ur en almanacka! Det vet jag att jag har gjort också.

 3. Hej Maria! Jag såg att du frågat Frida vart en hittar lämpligt snöre till att knyta makramé. Jag har knutit med lite olika snören. Bland annat ett lite grövre från Granit. Exempel på hur det blev hittar du i min blogg. Nyss hittade jag ett klassiskt, fint från hantverka.com. Kolla där :) Annars kanske det går att köpa typ tunnare rep från claes olsson eller andra såna affärer.

  Anna

  1. Hej Anna! Tack så mycket för ditt svar! Har kollat in på Hantverka.com och de har fina saker! Tack så mycket för ditt fina tips! Ska kolla in på din sida också så jag kan lära mig hur man ska knyta.
   Ha det fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>