Ove

De som känner mig vet – ja, jag tror inte någon enda en har missat – att jag älskar Fredrik Backman. Jag har läst alla hans bloggar (har har haft 3 st) från första början, och i vissa perioder så har det varit hans blogginlägg som lyft min tillvaro och varit glädjen. Självklart så slängde jag mig över hans första bok när den kom. Idag vet nästan alla i Sverige vilken bok jag pratar om, och snart vet ännu fler eftersom boken ska bli film.

En man som heter Ove Förra veckan så var jag på teateruppsättningen av En man som heter Ove. Huvudrollen spelas av Johan Rheborg. Jag ska väl villigt erkänna att Rheborg inte har varit någon favorit för mig och att jag blev besviken över att just han skulle spela Ove. Fredrik Backman beskriver här hur det gick till när Rheborg fick rollen. Trots Rheborg så bokade jag biljetter till föreställningen, och inför att jag själv skulle gå så kollade jag in recensioner för att se vad som väntade. Jag blev inte besviken. Tvärtom. Det började bra redan innan föreställningen började då Henrik Schyffert gick förbi våra platser för att komma till sin – kändes skoj att vara där på samma föreställning som honom. Sceneriet var avskalat men ändå förvånansvärt bra och genomtänk. Rheborg spelade alla rollerna själv och gjorde det med den äran. Även om jag tyckte att de valt bort två av mina favoritdelar i boken, så fick de med väldigt mycket och jag kan varmt rekommendera er att gå. Jag läste häromdagen att 11 st extra föreställningar planeras. Gå och se!

Teatern En man som heter Ove

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>